Com Center
Image default
Business / Marketing and Advertising

Voordelen van een achteruitrijcamera op je camper

Als je vaak met de caravan of camper op vakantie gaat, is een achteruitrijcamera kopen een slimme zet. Met een achteruitrijcamera is je zicht op de weg veel groter. Dat brengt allerlei voordelen met zich mee, we overlopen ze in dit artikel!

Beter zicht

Met de brede hoek van een achteruirijcamera heb je een beter zicht op de weg. Dat is erg handig wanneer je andere voertuigen wil inhalen en in wil voegen. De handelingen worden zo makkelijker en je rijcomfort verhoogt dus.

Veiliger gevoel

Door de camera heb je tijdens het rijden een perfect zicht op wat er achter het voertuig gebeurt. Ook weet je dat je bij het uitvoeren van manoeuvres veilig bent doordat je steeds een goed zicht hebt op de weg waar je je gaat invoegen of parkeren.

Makkelijk inparkeren

Inparkeren kan met een gewone wagen al erg lastig zijn, dus laat staan met een caravan achter de wagen of met een camper. Iedereen zal wel bekend zijn met het scenario van een caravan of camper die wil parkeren en mensen die erlangs staan en allerlei gebaren maken om te helpen. Dat is dankzij de draadloze achteruitrijcamera voor campers en caravans niet langer nodig. 

Handig voor huurders

Als je zelf regelmatig met de camper op trek bent, heb je wat meer ervaring met het rijden ermee dan mensen die er eentje huren voor hun vakantie. Zij hebben meestal nog niet vaak met een camper gereden en in het begin kan dat nog behoorlijk lastig zijn. Met een achteruitrijcamera wordt het rijden vermakkelijkt en is de kans dat de huurders schade maken dus ook kleiner.

Welke camera kiezen?

Camera’s zijn er in vele soorten en formaten: een groot of klein scherm, duur of goedkoop, nachtzicht en cameraverwarming… De keuze is groot. Zoek wat informatie op om te zien welke camera het best bij jouw wensen past.

https://www.vanzwitserland.nl/