Com Center
Image default
Offers

Spelenderwijs leren met de speeltoestellen van Yalp

Door spel worden verschillende zaken van een kind extra bevorderd. Denk hierbij aan de motoriek, zintuigen, taal, cognitie en de sociale omgang tussen mensen. Het is daarom ook niet gek dat spelen gigantisch belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind. Daarom is het belangrijk dat er op de basisschool ook genoeg tijd wordt genomen om de kinderen te laten spelen. De speeltoestellen van Yalp kunnen daarbij helpen. 

Motorische ontwikkeling

Het is bekend dat wanneer kinderen op jonge leeftijd weinig bewegen een grote kans hebben op overgewicht. Het risico daarvan is dat ze zich motorisch minder goed zullen ontwikkelen. Met een mindere motorische ontwikkeling heeft een kind een verhoogd risico op chronische ziekten. Daarnaast heeft een mindere motorische ontwikkeling ook invloed op het sociale aspect van een kind. Ze kunnen niet goed meedoen met sporten of worden vaker als laatst gekozen bij spelen of gym. De speeltoestellen voor het schoolplein van Yalp stimuleren het groeien en het grenzen verleggen van kinderen door middel van speelwaarden in plaats van alleen met speelfuncties.

Freerunning

Uit onderzoek is gebleken dat wanneer er in het onderwijs aandacht wordt gegeven aan freerunning (de moderne variant van apenkooien) dit zeer bevorderlijk is voor een kind. Dit komt omdat bij freerunning de beweegintensiteit en beweegvariatie in zeer hoge mate terugkomen. Kinderen ontwikkelen zich razendsnel als er geen norm is aan hoe freerunning uitgevoerd moet worden, omdat ze hun grenzen kunnen ontdekken én verleggen.

Spelenderwijs leren

In samenwerking met het wetenschappelijke magazine Quest Junior heeft Yalp een speeltoestel ontwikkeld waarbij kinderen ongemerkt werken aan rekenen, taal én samenwerken. Dit speeltoestel beschikt over verschillende rekensommen, een alfabetspel en 500 quizvragen. Daarnaast zijn er mogelijkheden beschikbaar om dit speeltoestel uit te breiden naar themaspellen over verkeer, normen en waarden, gezondheid en sport of spel. 

Yalp

Bij Yalp zijn ze continu bezig met het creëren van speel- en sportomgevingen die nét even anders zijn en iedereen uitnodigen tot sport, spel, plezier en sociaal contact. Bij Yalp willen ze spelen, bewegen, sporten en ontmoeten voor kinderen spelenderwijs in de wereld brengen, omdat daardoor het leven van een kind verrijkt wordt met een positieve bijdrage aan de eigen fysieke, geestelijke en sociale fitheid.

https://www.yalp.nl/