Com Center
Image default
Business / Marketing and Advertising

SEO en SEA met elkaar vergelijken

Er zijn twee specialismen die je kunnen helpen bij het verkrijgen van een goede positie in de zoekresultaten van Google. Allereerst het specialisme voor de organische resultaten: SEO. SEO staat voor Search Engine Optimization (zoekmachine optimalisatie) en helpt je bij het verkrijgen van een betere vindbaarheid in de gratis resultaten van Google. SEA staat voor Search Engine Advertising, en hierbij staat het adverteren in Google centraal, zoals de naam ook al prijsgeeft. Door middel van advertenties kun je aan de zoekers in Google laten weten wat jouw website te bieden heeft. Hierbij wordt je website getoond tussen de advertenties, en niet direct ook in de organische resultaten. Beide hebben zo hun voor- en nadelen. Voor de een is het erg voordelig om SEO in te zetten, terwijl de ander veel meer rendement behaald uit SEA. 

Zoekmachine optimalisatie

Lijkt het je wat om je vindbaarheid in de organische resultaten te verbeteren? Dan kan SEO je verder helpen. Door erachter te komen op welke termen je doelgroep zoekt, kun je hierop in gaan spelen. Laat aan Google weten dat jij interessante informatie biedt over de termen waar jouw doelgroep regelmatig op zoekt. Iedereen heeft een andere manier van zoeken en om zo veel mogelijk mensen die behoren tot jouw doelgroep te kunnen bereiken, is het wel zo fijn om hier een goed inzicht in te hebben.

Adverteren in Google

Wat ook erg effectief is, is adverteren in zoekmachines. Hierdoor heb je binnen een zeer korte tijd een toppositie in Google. Hier staat wel tegenover dat wanneer je budget verbruikt is, dat je positie dan ook niet meer zichtbaar is. Je betaald een X aantal euro’s per klik. Klikt er niemand op je advertentie? Dan kost het je ook geen geld. Dit maakt het adverteren in Google erg aantrekkelijk.

https://www.teamnijhuis.com