Com Center
Image default
Business / Marketing and Advertising

Minder bekende botoxbehandelingen

Bij het horen van het gebruik botox denkt men voornamelijk aan het verwijderen van rimpeltjes. Dat is niet vreemd want botox werd bekend door zijn sterke werking tegen rimpels. Door de spierverdovende stof in botox die in de spiertjes wordt geïnjecteerd, ontspannen de spieren en gaan rimpeltjes vervagen en dat allemaal zonder enige operatieve ingrepen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat botox behandelingen één van de meest gekozen behandelingen zijn in het gebied van cosmetische ingrepen. Maar botox kent nog andere handige toepassingen die minder bekend zijn, we overlopen ze hier.

Een eerste toepassing is het gebruik van botox tegen hoofdpijn of migraine. Er zijn heel wat mensen die last hebben van aanhoudende hoofdpijnen of migraine en daardoor beïnvloed worden in hun dagelijkse activiteiten. De exacte werking van hoofdpijn is niet volledig bekend, maar het heeft veel te maken met spanning in het hoofd. Wanneer iemand hoofdpijn heeft, zijn de spieren in zijn hoofd heel gespannen. Door een behandeling botox voorhoofd worden de hoofdspieren geholpen om te ontspannen en zal de hoofdpijn aanzienlijk minderen. 

Een andere toepassing van botox is die tegen overmatig transpireren. Sommige mensen hebben last van overmatig zweten, dat uit zich vooral onder de oksels, de handpalmen of de voetzolen en kan ook een grote invloed hebben op het welzijn van deze mensen. Ook hier kan botox een oplossing bieden, door een aantal kleine injecties van botox in de oksels wordt de werking van de zenuwen die de zweetklieren prikkelen geblokkeert. Daardoor zullen de zweetklieren stoppen met zweet te produceren en zal de overmatige transpiratie tot wel 95% kunnen verminderen. Botox injecties hebben slechts een tijdelijke werking, maar toch zijn zorgen over de botox oksels prijs niet nodig. Na de eerste behandeling zal de werking ongeveer 6 maanden werken, maar na meerdere herhaalbehandelingen zal die werkingstijd steeds langer worden.

https://faceland.nl/