Com Center
Image default
Marketing

Hoe een succesvolle telefonische acquisitie uit te voeren

Telefonische acquisitie is een verkooptechniek waarbij klanten worden gebeld. Het wordt al tientallen jaren gebruikt als een methode voor het genereren van leads in verschillende industrieën. Veel mensen zijn van mening dat telefonisch klanten werven geen succesvolle methode is. Maar daar is niets van waar. In dit gedeelte gaan we bewijzen dat deze mythe niet klopt.  Met deze tips kan je een succesvolle telefonische acquisitie uitvoeren.

Doe je onderzoek

Verwacht niet dat je bij de eerst oproep een succesvolle verkoop zal doen. Er zijn tussen de 5 en 12 oproepen nodig om een potentiele klant om te zetten in een uiteindelijke koper. Doe onderzoek naar het bedrijf en de contactpersoon die je zult spreken, stel jezelf een doel dat de potentiële klant dichter bij een verkoop brengt en zoek mogelijke bezwaren en hoe je deze kunt overwinnen. Onthoud altijd dat niet jouw product of dienst verkeerd is, of dat jouw pitch niet perfect is, maar dat het waarschijnlijk niet de juiste tijd is voor de klant om de aankoop te doen. Zie een nee als een “niet nu”.

Weet wat je als eerst verkoopt

Telemarketing is niet bedoeld om verkopen te sluiten. Het is bedoeld om je een stap verder te helpen in het verkoopproces om uiteindelijk een verkoop te sluiten. Je moet niet focussen op het verkopen van jouw product of dienst, maar probeer om een afspraak te maken met de klant. Zodra je de klant hebt overhaalt om een afspraak te maken, kan je pas bij het afspraak beginnen met de verkoop van het product.

Maak gebruik van technologie om de productiviteit te verhogen

Een goede telemarketing-software kan de kwaliteit van elke interactie verbeteren, omdat het bedrijven in staat stelt om prospectgegevens vast te leggen en te beheren. Functies zoals een geautomatiseerde voorspellende kiezer stellen agenten in staat antwoord- en faxmachines te omzeilen en snel verbinding te maken met de sterkste potentiële klanten met echte monitoring, waardoor live contacten toenemen. Andere functies zijn onder meer eenvoudig oproepscriptbeheer via de software-interface, sms-campagnes om verder in contact te komen met potentiële klanten en uitgebreide prestatieanalysetools om gemakkelijk resultaten te meten. Je kunt ook een callcenter inhuren om dit voor je te doen. Zij hebben professionele mensen in dienst die jouw klanten op zeer professionele wijze afhandelen en ze hebben ook de technieken.

Creëer impact die blijvend is

Geef jouw telemarketingcampagne een boost door uniek en creatief te denken. Ga na hoe je jouw campagnes kunt koppelen aan alle andere marketingactiviteiten.

Wanneer je een afspraak maakt voor het volgende gesprek, moet het dan echt een ander gesprek aan de telefoon zijn? Je kunt ook proberen om jouw eigen voorstellen te doen en productinzicht geven aan een groep in plaats van aan een enkele klant, en ook echt ideetjes van hen terugkrijgen. Video’s sturen is ook een hype tegenwoordig. Vergeet niet om dat ook te gebruiken. Wees creatief met jouw telemarketingcampagnes.