Com Center
Image default
Business / Marketing and Advertising

Het nieuwe marketinglandschap

De wereld van marketing is continu in beweging. Zeker de afgelopen jaren is er veel veranderd op dit gebied. Met de komst van vele webshops hebben de fysieke winkels soms plaats moeten maken of hun beleid moeten aanpassen om de online winkels nog te kunnen bijbenen. Denk bijvoorbeeld aan click-only spelers zoals Amazon, Bol.com, Ryan Air of EasyJet. Dit zijn zuivere online detaillisten. Ze zijn niet begonnen in een fysieke winkel, maar startten direct met een online webshop. Bricks-and-mortar-spelers zijn traditioneler en hebben fysiek aanwezige winkels die het internet hebben omarmd en onlineactiviteiten hebben toegevoegd aan hun fysieke activiteiten. Denk hierbij aan de Albert Heijn en de HEMA.

Social media

Een grote nieuwe speler in de wereld van het nieuwe marketinglandschap is social media. Toen de verschillende social mediakanalen in opkomst waren, werden ze voornamelijk particulier en voor privé doeleindes gebruikt. Echter kwam er al snel een omslag. Bedrijven gingen social media inzetten als een marketingkanaal. Social media voor bedrijven is tegenwoordig uitgegroeid tot iets wat je eigenlijk niet meer kunt wegdenken uit het dagelijks leven. Bedrijven adverteren via social media, ze delen hun laatste nieuws, ze delen informatie, bieden producten en diensten aan en nog veel meer.

In het begin waren het voornamelijk de grote bedrijven die social mediakanalen gingen inzetten, maar ook de kleine lokale ondernemingen hebben de vele voordelen ontdekt. Het nieuwe marketinglandschap blijft zich ontwikkelen en er komen steeds meer nieuwe onderdelen bij. De wereld van marketing staat nooit stil en blijft zich iedere dag ontwikkelen. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en verdiep je in de nieuwste updates op het gebied van marketing. Misschien is het wel een goede aanvulling op je huidige marketingstrategie? Blijf proberen en nieuwe dingen ontdekken en wie weet levert het je wel veel voordeel op.

https://teamnijhuis.com