Com Center
Image default
Business / Marketing and Advertising

Een uitleg over uitleganimatie

Een uitleg over uitleganimatie

Als je wat uit te leggen hebt, is de explanimation (explanation animation) of uitleganimatie het beste medium. Daar zijn wij bij Donker Media, de animatiestudio uit Eindhoven, van overtuigd. In dit artikel zetten we op een rijtje waarom.

Uitleganimatie boeit

Communicatie adviseurs spreken vaak over het AIDA model. Niet voor niets begint dit met de A van Attention. Je moet eerst de aandacht trekken voor je kunt beginnen met communiceren. Animatie prikkelt vanaf het begin, waardoor je de volledige aandacht hebt en je jouw boodschap beter kunt overbrengen.

Mensen snappen beeld

Toen we nog door de woeste natuur trokken moesten we continu opletten of er geen leeuw of sabeltandtijger tevoorschijn kwam. Dat heeft ertoe geleid dat we erg visueel ingesteld zijn. Een video werkt daardoor veel sneller dan een tekst. Video interpreteren we veelal onbewust, terwijl we tekst rationeel moeten vertalen. Uitleganimatie communiceert dus veel sneller.

Mensen denken in verhalen

Tenslotte houden we van verhalen. Deze zijn veel makkelijker te onthouden en te begrijpen dan losse feitjes en citaten. Niet voor niets werden wijze lessen vroeger verpakt in een verhaal of sprookje. In een explanimation kun je je uitleg onderdeel maken van een verhaal dat blijft hangen.

De drie hierboven genoemde redenen geven duidelijk aan waarom een explanimation middels animatie veel beter werkt dan een dikke handleiding. Bij grote bedrijven is deze boodschap inmiddels al duidelijk binnengekomen. Maar wist je dat het laten maken van een uitleganimatie eigenlijk relatief goedkoop is? Er is dus geen enkele reden waarom MKB-bedrijven zouden moeten afzien van uitleganimaties. Sterker nog: juist voor kleinere ondernemingen is de uitleganimatie een bijzonder effectieve marketingtool.

De experts van Donker Media uit Eindhoven doen al jaren niets anders dan uitleganimatie maken. Op basis van onze jarenlange ervaring weten we precies wat wel en niet werkt. We helpen je graag bij het bereiken van je doelen met een unieke uitlegvideo. Door onze persoonlijke aanpak is elke animatie gegarandeerd maatwerk. Bel voor meer informatie 040-744 02 52, of mail ons voor een afspraak.

Related Posts

50 jaar getrouwd zijn!

Een super webcam cover voor mijn laptop

Staplerschein Kosten bei Job find 4 you sehr gering