Com Center
Image default
Offers

De uitleg voor jou over usenet begrippen

Usenet is nog voor veel mensen een vaag begrip. Laat staan de begrippen om usenet heen. Daarom hebben we vandaag voor jou een uitleg gemaakt voor een aantal begrippen. Ook leggen we in het krot uit wat usenet is en wat je er nou precies mee kan. Lees snel verder om meer te leren over usenet. 

 

Wat is Usenet nou eigenlijk?

Goeie vraag, daar beginnen we mee. Wat is usenet? Je krijgt met een abonnement toegang tot usenet. Zonder abonnement kom je er niet in. Dat is eigenlijk het grootste verschil met het ‘normale’ internet. Een abonnement kun je afsluiten bij een provider. Usenet is verbonden via verschillende servers net als het internet. Je vindt er allerlei interessante informatie. In de vorm van fora. Op deze fora zijn verschillende bestanden te vinden. Ook kun je er films en series kijken. Je kunt ze zelfs legaal downloaden. Ideaal! In de volgende paragrafen gaan we in op een aantal begrippen.

 

Free servers of payservers

Om van usenet gebruik te maken moet je betalen aan een provider, dat heet een usenet-service provider. Usenet valt dus onder een payserver, want je moet er simpelweg voor betalen. Hoeveel je betaalt ligt aan het abonnement wat je kiest. Als een Usenet-serviceproviders gratis of voor een gedeelte gratis de dienst aanbiedt, dan heet dat een free server.

 

Retentie

Het derde begrip dat we met je willen bespreken is retentie. Retentie staat voor de tijd dat een Usenet provider de bestanden die zijn bewaard op de server houdt. Dit de dus hoelang jij gebruik kunt maken van je gedownloade bestanden. Des te langer de retentie, hoe langer jij van de diensten van Usenet kan genieten. Dat verschilt per abonnement. 

 

Wil je meer weten over usenet?

Ben je nieuwsgierig geworden naar usenet en wil je er meer over weten? Dan raden wij de site van ViperNews aan. Daar kun je zo in een klik nog meer begrippen vinden. Ook kun je bij hen een Usenet abonnement afsluiten, zo kun je Usenet zelf gaan ervaren. Veel plezier!

 

https://www.vipernews.com/nl/