Com Center
Image default
Offers

De aftrekposten van een bedrijfsauto

 Een bedrijfsauto is ideaal, je kan op deze manier gemakkelijk naar klantafspraken. Maar het is dan wel handig om te weten welke kosten voor jou zijn en welke voor het bedrijf.

 

Een bedrijfsauto heeft meerdere voordelen, je komt gemakkelijk van a naar b en het kost jou als particulier minder. Maar het grootste voordeel is toch wel dat alle kosten van de auto vallen onder zakelijke onkosten. Dit houdt in dat je de gemaakte kosten kan aftrekken van de winst. Alleen is het niet altijd duidelijk welke kosten daar onder vallen. Wil jij weten over een autoverzekering hier onder valt? Lees dan snel verder. wij vertellen het namelijk in deze blog.

 

 

Motorrijtuigbelasting is een belasting die iedereen moet betalen die in een voertuig rijdt, het maakt niet uit of het een privéauto of een bedrijfsauto is. Het bedrag van de motorrijtuigbelasting is gelukkig af te trekken van de winst. De hoogte van het bedrag hangt af van verschillende factoren; brandstof, gewicht van het voertuig, de provincie waar je woont en hoe milieuvervuilend het voertuig is.

 

Een privé auto verliest helaas zijn waarde, en hetzelfde geld voor bedrijfsauto’s. maar het bedrag hangt af van verschillende factoren; de gebruiksduur van de auto, de restwaarde en de aanschafkosten. Aan de hand van een methode wordt dit berekend, meer weten over deze methode? Kijk dan op de website van de belastingdienst.

 

De belasting op personenauto’s en motorrijwielen is bij de jaarlijkse afschrijving van bedrijfsauto te verrekenen. Het is dus niet mogelijk om het direct af t schijven. Maar ben je een ondernemer met een bestelauto? Dan kom je in aanmerking voor een vrijstelling. Daarnaast hoeven zuinige en elektrische auto’s geen bpm te betalen!

 

Je mag de weg niet op met de auto zonder autoverzekering. Maar het is wel mogelijk om de premie van de autoverzekering af te trekken van de onkosten. Maar het is dan wel de bedoeling dat de auto verzekert is voor alles waar de auto voor gebruikt gaat worden.

 

Het is mogelijk om bij gemaakte kosten de BTW terug te vorderen, bijvoorbeeld na een bezoek aan de garage als de auto gerepareerd moest worden. Daarnaast is het ook mogelijk bij deze onkosten; parkeergeld, wasstraat, parkeervergunning, vloeistoffen, autobanden, tol en de kosten die je maakt als je met de bedrijfsauto met een veerboot wordt vervoerd.

 

Gelukkig is het altijd mogelijk om bij een bedrijfsauto de btw over de aanschafprijs terug te vragen bij de btw-aangifte, het maakt daar bij niet uit of je een nieuwe auto koopt of en occasion. Het is alleen niet mogelijk om dit te doen met een tweedehands bedrijfsauto die je van een particulier overneemt.

 

De bijtelling

Als je een bedrijfsauto hebt zit er wel een voorwaarde aan, je mag niet meer dan 500 kilometer per jaar privé rijden. Er is namelijk geen verplichte bijtelling voor privégebruik. Maar de bijtelling geld wel als je per jaar meer dan 500 kilometer privé rijdt. Dit wordt dan bij je inkomen opgeteld, en dit wordt dan ook bijtelling genoemd. Het nadeel is dat je hier inkomstenbelasting over betaald. Vergeet niet alle kilometers bij te houden! Dit moet je namelijk aangeven als bewijs.

 

Je eigen auto voor zakelijke doeleinde gebruiken

Als je al een eigen auto hebt is het mogelijk om deze om te zetten naar bedrijfsauto. Het bedrag wat je voor zakelijke ritten mag aftrekken is €0,19 per gereden kilometer. Als jij je privé auto zo nu en dan zakelijk gebruikt heb je een speciale autoverzekering nodig. Maar wel een autoverzekering voor je privéauto? Sluit snel je autoverzekering af op InShared.nl.

 

 

 

https://www.inshared.nl/